THE DEFINITIVE GUIDE TO IçERIK

The Definitive Guide to içerik

The Definitive Guide to içerik

Blog Article

1. Konu Seçimi: İlk advertisementım, yazmak istediğiniz makale için bir konu seçmektir. Konu, ilgi alanlarınıza, uzmanlık seviyenize ve hedef kitlenize bağlı olarak belirlenmelidir.

Makalelerde bilimsel, ağırbaşlı nesnel bir anlatım; sohbette samimi, içten bir anlatım esastır.

Giriş Bölümü: Makalede anlatılacak sav, görüş yazının girişinde dile getirilir. Makalenin

Ne konuda yazılırsa yazılsın makalenin dili ciddi ve anlaşılır olmalıdır. Çünkü ciddiyetten uzak ve anlaşılmaz ifadelerle donatılmış bir makale amacına ulaşamayacaktır. Aynı zamanda makalenin giriş, gelişme ve sonuç

Makale ile deneme arasındaki ayırt edici farklar; makale yazarı öğretmeyi, bilgilendirmeyi amaçlar. Bilimsel ve terimsel dil kullanır. Konuyla ilgisi olan okurlara hitap ettiğinden hedef kitlesi kısıtlıdır. Belge, anket ve istatistiksel veriler kullanarak bilgilerini kanıtlar ve savunur.

10. Yayımlama veya Paylaşma: Makalenizi hedeflediğiniz medya veya platforma uygun bir biçimde yayımlayın veya paylaşın. Çevrimiçi yayınlar için, uygun platformun yönergelerine uyun.

Bu kaynakların kullanımı esnasında, zaman zaman çOkay sayıda kaynağın içeriğini okumak ve her kaynağın güvenilirliğini teyit etmek gerekebilir. Son olarak, akademik araştırmalar da, makale yazmak için oldukça önemli bir kaynaktır. Bu araştırmalar, bilimsel yaklaşımlar ve sonuçlar hakkında oldukça faydalı bilgiler sunmaktadır.

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların get more info tek adresi Hurriyet.

Giriş: Makalede anlatılmak istenen temel bilgilerin sunulduğu kısımdır. Giriş bölümünde neden bu çalışguyın yapıldığından bahsedilir.

2. Araştırma Yapma: Seçtiğiniz konu hakkında araştırma yapın. Kaynakları inceleyin, bilgi toplayın ve konuyla ilgili derinlemesine anlayış geliştirin.

Paragraflar ve Mantıklı Akış: Makale içinde paragraflar, konunun mantıklı bir sırayla işlendiği ve akıcı bir okuma deneyimi sunduğu şekilde düzenlenir.

İkinci yol nispeten daha az zahmetlidir ancak çalışpersonızı sadece Türkçe hazırlanmış makaleler arasında özgünleştirebilir. Burada çalıştığınız konuya göre karar vermeniz gerekmektedir. Ben yine de her halükarda mümkünse yabancı dilde hazırlanmış makalelere atıfta bulunmanızı tavsiye ediyorum. 

Yazar, burada düşüncelerini desteklemek için açıklamalar, örnekler ve alıntılara başvurarak güçlü argümanlar sunmalıdır. Bu kısım, yazının en fazla ayrıntılı olan alanı olarak kabul edilir.

Güncel müfredata uyumlu ve ücretsiz lise ders notları, YKS hazırlık notları ve TYT-AYT soru dağılımlarına Bikifi ile ulaş!

Report this page